News

Nieuwe serie ANG regelaars

Met de introductie van de nieuwe ANG Active Next Generation regelaar heeft Bonfiglioli haar servoprogramma krachtig uitgebreid en verbeterd, en wordt ingespeeld op de vraag naar hogere processorsnelheden en meer meer functionaliteit.

Active next Generation familie

Konden met de bestaande Active Cube serie al vele toepassingen worden bediend, de Active Next Generation biedt een nog hogere besturingsdynamiek.

Kern van deze verbeteringen is een nieuwe microprocessor die naast een hogere rekenkracht en rekensnelheid ook een aantal vaardigheden standaard ingebakken heeft gekregen. Zaken als de CSP (Cyclic Synchronous Positioning), een krachtige feedback evaluatie functie en de hoge precisie closed loop uitvoering maken de ANG regelaar geschikt voor veeleisende toepassingen. De ANG regelaar komt goed van pas bij motion control en hoog dynamische processen. De regelaar is geschikt voor toepassingen bij servomotoren, inductiemotoren of synchrone reluctantie motoren. 

De ANG serie valt niet alleen op door de geavanceerde besturingstechnologie, maar ook door compacte bouw en grote veelzijdigheid. De vermogens lopen van 0,25 kW tot 400 kW, en bestrijken daarmee een substantieel deel van de vermogensvraag in de machinebouw. Met aansluitspanningen van 400, 525 en 690 Volt kan de regelaar breed worden ingezet, ook in de zware industrie.

Met protocollen als CanOpen, EtherCat, Profibus, ProfiNet, DeviceNet en EthernetIP, maar ook met de geschiktheid voor een grote variatie aan resolvers, encoders en sensoren is de ANG serie breed inzetbaar. Ook is aan de gebruikersvriendelijkheid gedacht: zo kunnen de interne PLC functies geconfigureerd worden met behulp van grafische software pakket VPLC. Uiteraard zijn vertrouwde veiligheidsfuncties als Safe Torque Off (SIL2) gewoon aan boord. 

De ELSTO verkoopmedewerkers vertellen u graag meer over de nieuwe ANG regelaar die in combinatie met verschillende typen motoren krachtige nieuwe aandrijfmogelijkheden beschikbaar maakt.