Machinebouw

In de hedendaagse technologiesector zijn termen als “first time right”en “just in time”, kernbegrippen geworden als het gaat om het effectief en kostenbesparend uitbesteden van werk. Bij Machinefabriek Veldman zaken die sinds de oprichting van het bedrijf in 1974 vanzelfsprekend zijn.

 

Na een bescheiden begin met Leen Veldman sr. alleen achter de draaibank, is het bedrijf uitgegroeid tot een totaal dienstverlener voor gespecialiseerde machinebouw  en machineonderhoud. Zoals het een echt familiebedrijf betaamt, staat op dit moment de tweede generatie Veldman aan het roer, en de derde generatie werkt ook al mee. Continuïteit, kwaliteit en betrouwbaarheid, zijn onderscheidende waarden voor veel familiebedrijven,. En Veldman vormt hierop geen uitzondering.

Dankzij een betrouwbaar netwerk van collega-vakspecialisten kunnen aanvullende bewerkingen als: harden, coaten of slijpen van de door Veldman gemaakte producten worden aangeboden. Ook productengineering wordt aangeboden, wat voor de klant het geruststellende voordeel heeft dat van opdracht tot levering slechts één partij verantwoordelijk is voor het geheel. Veldman heeft vanaf de eerste dag het begrip kwaliteit hoog in het vaandel staan. Maar kwaliteit heeft vele gezichten.

Kwaliteit is in de eerste plaats dat de klant op tijd de producten ontvangt die hij nodig heeft, en waarbij uitvoering en afwerking volledig voldoen aan de verwachtingen van de klant. Om het benodigde kwaliteitsniveau te definiëren, kan Veldman u al in de ontwerpfase terzijde staan. Zo wordt het voor uw constructeurs mogelijk om de ontwerpen zo optimaal mogelijk af te stemmen op maakbaarheid en productie efficiëntie, met als doel de hoogste kwaliteit tegen de beste prijs.

Kwaliteit betekent ook dat je als klant weet, dat wanneer zich een probleem zich voordoet, er hoe dan ook een oplossing komt die er voor zorgt dat je verder kunt. Of dit nu zich voordoet in het weekend of in de avonduren, voor Veldman geen probleem, de klant staat centraal, niet de klok.

Machinepark

Het machinepark kan nog zo goed of uitgebreid zijn, zonder de juiste vakmensen gaat het niet lukken. Veldman is dan ook trots op haar personeelsbestand. Een groep gemotiveerde, betrokken vakmensen, met vaak een langdurig dienstverband. Zij stellen Veldman in staat om op het huidige hoge kwaliteitsniveau te kunnen produceren. Daarbij wordt te allen tijde de overeengekomen levertijd gehaald of verbetert (verbeterd), ook wanneer er wat meer druk op de ketel staat. Er wordt stevig meegedacht met de manier van produceren, over het verbeteren van het product of de doorlooptijd. Dit is iets waar u als klant direct de vruchten van plukt. Personeel en directie zijn sterk geworteld in de bedrijfscultuur van de IJmond waar het leveren van goed vakwerk, en het credo “afspraak is afspraak”, erezaak zijn. Iets dat  ook klanten van buiten de regio prima op waarde weten te schatten.

Door steeds nieuwe uitdagingen op te pakken, heeft Veldman over een reeks van jaren een grote ruime ervaring opgedaan, ook met speciale producten.Een goede vakman herken je aan zijn gereedschap. Veldman heeft daarom een degelijk investeringsprogramma, wat ervoor zorg dat in een passende huisvesting, beschikt kan worden over een up-to-date machinepark, een uitgebreid uitgeruste meetkamer en eigen vervoersmogelijkheden. Het machinepark is niet alleen van deze tijd, maar door haar veelvormigheid en veelzijdigheid, zeer geschikt voor het economisch en het doeltreffend produceren van zowel enkele stuks, als kleinere en grotere series.

Tevens wordt door Veldman geïnvesteerd in de educatie en het voortdurend bijscholen van medewerkers. Voor grotere en middelgrote series staan uiteraard CNC machines ter beschikking. Ook het klassieke conventioneel draaien en frezen wordt nog met veel passie uitgeoefend, speciaal voor afwijkende producten zoals prototypes of enkele stuks productie. Voor las- en constructiewerkzaamheden staan lasmanipulatoren ter beschikking om voor dezelfde hoge kwaliteit te zorgen, die u gewend bent van onze machinale bewerkingen. Kortom, goed gereedschap is misschien niet het halve werk, maar een onmisbare schakel bij het realiseren van betrouwbare en betaalbare kwaliteit.

 

Meer weten over wat Veldman voor u kan betekenen? ga naar veldman.nl