Voertuigtechniek

Profesionele mobiliteit gaat over mensen en bedrijven die voor hun beroep onderweg zijn of langs de weg of in de buitenruimte hun werk doen. Vervoerders, hulpdiensten, defensiepersoneel, wegwerkers, maar ook boswachters, nutsbedrijven of mensen met een mobiele werkplaats of servicewagen. Allemaal zijn ze voor hun werk en hun veiligheid afhankelijk van de spullen waarmee ze onderweg zijn.

Binnen de Stokvis Group is Wiegel de specialist in professionele mobiliteit.

Over de onderneming

Wiegel is een van oorsprong Haagse onderneming opgericht in 1926 als Auto Electrisch bedrijf N.V. Piet Wiegel.

Zoals de naam al aangeeft was de toen sterk groeiende markt voor auto elektrische materialen het werkgebied van de onderneming. Naast het in eigen bedrijf produceren van accumulatoren en het wikkelen van dynamo’s en startmotoren, werd ook opgetreden als importeur/groothandel in lampen, schakelaars en alle voor de carrosseriebouw en algemene automobielpraktijk noodzakelijke elektrische materialen.

Wiegel heeft altijd al een open oog gehad voor nieuwe ontwikkelingen, zo werd in de jaren vijftig onder de naam ENCARWI (Eerste Nederlandse Carburateur Wiegel) de productie van carburateurs ter hand genomen, een activiteit die midden jaren 70 aan het Duitse Bing werd overgedaan. Wiegel hield zich vanaf dat moment weer voornamelijk bezig met import- productie- en groothandelsactiviteiten op het gebied van auto elektra.

Begin 90er jaren werd Wiegel onderdeel van de Stokvis holding, en dit gaf een frisse wind en nieuwe daadkracht in de onderneming. Zo werd de naast de al bestaande auto elektra activiteiten een aantal importeurschappen verworven, waarvan de meest aansprekende die van de Fa. Warn was, waar later ook andere A merken als Sepson, Penney, Federal Signal, Lodar, AMRE of Movex en Blackmer aan werden toegevoegd.

Met de verhuizing naar een nieuw bedrijfspand in Voorhout eind 90er jaren kwam er een eind aan de Haagse tijd van het bedrijf, en werd de aandacht verder verlegd naar het importeren van lieren, compressoren en uitrusting voor de bedrijfswagen-, en off-roadmarkt. Ook het ontwikkelen en opbouwen van systemen en producten voor de professionele voertuigmarkt werd verder uitgebouwd.

Via eigen vestigingen en partners in Nederland, België, Duitsland maar ook in Midden Europa, Azië en het Midden Oosten is Wiegel wereldwijd actief op de markten voor voertuig- maritieme en aandrijftechniek, en is voor al haar klanten een solide en betrouwbare partner met visie. Wiegel is een probleemoplosser die dankzij haar uitgebreide ervaring in de professionele voertuigmarkt, het brede assortiment en de eigen ontwerp- en productiefaciliteiten niet alleen producten verkoopt maar vooral oplossingen. De Wiegel organisatie is compact en competent, met een team productspecialisten dat in staat is om in de veelheid aan oplossingen die in de markt en in het eigen Wiegel assortiment beschikbaar is precies de juiste combinatie van componenten en integratie te adviseren en daarmee een duidelijke meerwaarde te creëren voor de individuele klant.

Over de jaren heeft Wiegel zich voor veel van haar relaties ontwikkeld tot een strategische en loyale partner voor zowel haar handels- als dienstenactiviteiten. Dat blijkt onder meer uit voortdurende aandacht voor de distributiepartners, die met de juiste producten en een duidelijk prijs en marge structuur worden ondersteund in hun handels activiteiten. Een degelijk en actief voorraadbeheer zorgen er voor dat een groot deel van het assortiment direct kan worden uitgeleverd, of een duidelijke en concrete levertermijn kan worden afgesproken. Naast de specifieke productkennis die in eigen huis beschikbaar is stellen korte communicatielijnen met leveranciers en producenten Wiegel in staat de geleverde producten en oplossingen prompt en deugdelijk te ondersteunen.

Voor veel klanten en eindgebruikers een geruststellende gedachte, in veel gevallen zijn zij behoorlijk afhankelijk van goed werkende en betrouwbare uitrusting. Naast de mogelijkheden binnen de eigen Wiegelorganisatie kan er worden beschikt over de uitgebreide productie-, engineering- en ontwikkelingsfaciliteiten binnen de Stokvis Group, een constructie die zonder de gebruikelijke overheadkosten een grote diepte (en breedte) aan zowel vaardigheden en competenties als productassortiment.

Wiegel combineert de aandacht van een specialist met de kracht van een grote onderneming.

Het Wiegel programma

Het Wiegel programma kent zes hoofdgroepen, die ieder een deel van de professionele mobiliteit bedienen. Verbindende factor tussen de groepen, is de ervaren verkoopafdeling die in samenspraak met klanten, leveranciers en niet te vergeten de eigen werkplaats en engineering voor vrijwel iedere vraag een passend antwoord heeft.

Lieren

Lieren zijn inzetbaar voor veel verschillende toepassingen. Denk maar eens aan hijskranen, vastzittende terreinvoertuigen, liften, het op een trailer trekken van een visboot of het aantrekken van het grootschoot op een zeilboot. Om voor al deze applicaties de juiste lier te kunnen bieden is Wiegel al jaren importeur van zes gerenommeerde merken, namelijk Warn, Sepson, Witech, Lodar en Marlow. Het assortiment varieert van hijs- en treklieren tot afstandsbedieningen, kabels en montagesets. Welke lier het meest geschikt is voor een bepaalde applicatie, dat is ons vak.

Verlichtingssystemen

Licht en donker zijn relatieve begrippen. Om werk zeer nauwkeurig te kunnen uitvoeren is goed licht onmisbaar. Stokvis Group is expert op dit gebied. Als importeur van Federal Signal leveren zij voor elke situatie de juiste verlichtingsoplossing. Van lichtbalken, zwaailampen en sirenes tot zoeklampen en werkverlichting. Ook voor advies met betrekking tot de juiste lampen en armaturen is Wiegel het juiste aanspreekpunt.

Mobiele energietechiek

Het hebben van elektrische energie lijkt vanzelfsprekend, maar niets is minder waar. In de hedendaagse maatschappij is elektrische energie niet meer weg te denken. Denk maar eens aan verse koffie in de bouwkeet, werkverlichting die bijdraagt aan een veilige werkomgeving en draaiende slijpschijven en compressoren.  Pas als de stroom uitvalt wordt duidelijk hoe elektrische energie het dagelijkse leven beheerst. Voor situaties waar energie absoluut onmisbaar is levert Stokvis Group een uitgebreid programma omvormers, laders, gecombineerde omvormer/lader-combinaties, generatoren en diverse accu’s.

Voor het complete programma zie de site van WIEGEL Transport Equipment wiegel.eu