Aandrijven en Besturen

Drives, Controls en Engineering

Elsto Drives & Controls is een gespecialiseerde leverancier van mechanische aandrijvingen en de daarbij behorende besturingen, die in de loop der jaren is uitgegroeid van een traditionele importeur/leverancier van mechanische aandrijvingen tot een totaaloplosser op het gebied van aandrijf- en besturingstechniek.

Elsto Drives & Controls heeft vestigingen verspreid over vijf locaties in Nederland. Het middelpunt zowel geografisch als qua activiteiten is de Elsto hoofdvestiging in Voorhout. Hier ligt naast de verkoop van een breed programma standaard componenten het accent voor een belangrijk deel op het construeren, monteren en testen van klantspecifieke aandrijvingen en besturingen. De Elsto organisatie, bestaat naast Elsto Drives & Controls uit: Elsto Noord, Stolk Transmission Services en Elsto Services. Elsto Noord is gevestigd in Groningen, Stolk Transmission Services opereert vanuit Hoogerheide en Elsto Services bedient het zuidelijke deel van Nederland vanuit het Limburgse Weert. Vestigingen met ieder hun eigen specialisatie, waarvan sommigen al meer dan 100 jaar actief zijn op het gebied van aandrijftechniek.

Advies en engineering

Een groot deel van het succes van Elsto kan worden verklaard door de grote creativiteit en inventiviteit van de verkoop- en engineeringmedewerkers, oplossingen bieden voor schijnbaar onoplosbare problemen, en meestal op een economische maar altijd op een zeer verantwoorde wijze. Elsto beschikt over een eigen engineeringafdeling die is meegegroeid met de toename van het aantal klant specifieke producten, en niet alleen aangevraagde maatwerkoplossingen creëert en uitwerkt, maar bovendien in eigen regie producten ontwikkelt die gericht zijn op toekomstige markten en toepassingen. 

Naast de engineers zijn meerdere productspecialisten beschikbaar die bij de ontwikkeling van grotere, maar ook complexe kleinere, projecten voor klantspecifieke of standaard oplossingen optreden als consultant of projectleider om het project van begin tot eind begeleiden en te zorgen voor een correcte en tijdige oplevering. Goede kennis van het productenassortiment en de faciliteiten die beschikbaar zijn binnen de Stokvis organisatie stelt de engineeringafdeling in staat om voor vrijwel ieder probleem een passende en verantwoorde oplossing te realiseren waarbij doorlooptijd en betaalbaarheid niet uit het oog worden verloren.

Drives

Drives specialiseert zich in mechanische aandrijvingen in de meest brede zin van het woord. Basis is hierbij het zeer uitgebreide programma van Bonfiglioli Riduttori dat loopt van kleine wormwiel reductoren, tot aan zeer grote planetaire reductoren en alles daar tussen in. Daarnaast kan er beschikt worden over een zeer breed en diep programma aandrijfcomponenten als motoren, koppelingen en lineaire aandrijvingen van gereputeerde fabrikanten als AEG-Lafert, Pfaff-silberblau, Desch, Euromotori en Tecnoingrannagi.

Een deskundige en ervaren verkoopstaf vertaalt de klantvraag naar een optimale oplossing, waarbij deze dankzij het brede en diepe Elsto assortiment vaak met standaard componenten al kan worden gerealiseerd. Bijna 20.000 m2 magazijnruimte zorgt er voor dat de meeste van de 150.000 artikelen uit voorraad kunnen worden geleverd en de eigen werkplaats dat de artikelen waar nodig snel kunnen worden aangepast aan klantwensen zoals afwijkende spanningen, een encoder of een specifieke conservering.

In alle gevallen is een optimale en efficiënte oplossing het uitgangspunt, efficiënt zowel wat betreft kosten, gebruiksgemak als energiegebruik. Kernwaarden hierbij zijn leverbetrouwbaarheid en betaalbare kwaliteit.

Controls

Elsto Controls is gespecialiseerd in het ontwikkelen, ontwerpen en bouwen van schakelkasten en besturingen voor machines en installaties, efficiënt, kosteneffectief en altijd met klanttevredenheid als leidraad. Aan de basis staat ook hier een breed en diep beschikbaar assortiment van hoogwaardige componenten. Regelaars van Bonfiglioli Vectron spelen hierbij een belangrijke rol, maar het is vooral de kennis, kunde en inventiviteit van de medewerkers die het verschil maakt. Door vaak iets naast de gebaande paden te denken ontstaan de meest creatieve en rendabele oplossingen, en deze vaardigheid heeft er toe geleid dat voor een aantal gerenommeerde Nederlandse fabrikanten elektromechanische sub-assemblies worden ontwikkeld en geproduceerd. 

Elsto Controls heeft als speler op vele velden al haar sporen verdiend, van melkrobots tot diepzee lieren met deiningcompensatie, maar ook voor een eenvoudige pompbesturing is Elsto controls de aangewezen partner. De Elsto engineers zorgen voor een pasklare en betrouwbare oplossing die bovendien in huis kan worden getest, om er zeker van te zijn dat de berekende waarden ook in de praktijk het gewenste resultaat brengen.

Specials

Als het zelfs met het brede Elsto programma niet mogelijk is een goed passende standaard oplossing aan te bieden treft u de Elsto organisatie op haar best. Of het nu gaat om enkel stuks of een serie productie van een klantspecifiek ontwerp Elsto heeft zowel de ervaring, de kennis als de faciliteiten om optimaal passende oplossingen, de zogenaamde specials, te realiseren. Productiebedrijven met moderne conventionele en CNC gestuurde bewerkingsmachines maken deel uit van de Stokvis organisatie en stellen Elsto Drives & Controls in staat om vrijwel ongeacht volume en complexiteit het door de klant gewenste maatwerk te adviseren en te realiseren.

Over de jaren zijn specials voor Elsto Drives & Controls een belangrijke activiteit geworden, en op dit moment is ruim de helft van de Elsto medewerkers op de een of andere wijze bezig met het realiseren van klantspecifieke oplossingen. Nagenoeg alle werkzaamheden worden binnen de eigen organisatie uitgevoerd, en vormen samen met het ervaren en vakbekwame personeel een garantie voor een constante hoge kwaliteit en korte doorlooptijden.

Services

De diensten van Elsto gaan verder dan het leveren van nieuwe producten. Producten bereiken pas hun optimale prestaties en levensduur bij adequaat onderhoud. Elsto kan op meerdere eigen locaties, of op de locatie van de klant, onderhoud, reparaties of revisies uitvoeren zowel aan aandrijvingen, elektromotoren als aan besturingen. Waar nodig, zoals in grote productie omgevingen, volgens het totaal Maintenance, Repair en Overhaul (MRO) systeem, maar ook incidentele reparaties als er eens iets is stuk gegaan aan de aandrijving van een transportband of pomp. Ook preventief onderhoud om te voorkomen dat er iets stuk gaat behoort tot de mogelijkheden.Diensten als trillings-, warmte- of smeermiddelanalyse kunnen veel narigheid zoals een productiestilstand helpen voorkomen. 

Bij een ongeplande stilstand kan Elsto dankzij een 24/7 storingsdienst en de grote eigen voorraad, en waar gewenst een consignatie voorraad, snel en adequaat optreden om de stilstand tot een minimum beperken. Maar ook het onder ATEX wikkelen en reviseren van motoren en het uitvoeren van het balanceren van roterende onderdelen tot 3,5 ton behoort tot de mogelijkheden. Meer weten over aandrijven, besturen of onderhoud? ga naar elsto.eu of stolkservices.nl